Sinem Pehlivan: Sivilce Tedavisi/Roaccutane/Aknegen/Aknetrent Hapı ve Öncesi #1

1.8.16

Sivilce Tedavisi/Roaccutane/Aknegen/Aknetrent Hapı ve Öncesi #1

    Sivilcelerinden bıkan ve çözüm yolları aramaktan yorulan herkese merhabalar. Bugün sizlerle sivilce tedavisine başlama sebeplerimden ve hap öncesi neler olduğunu anlatacağım. Öncelikle kendi cilt yapımdan ve bu sivilcelerin ne zaman nasıl oluştuğundan bahsedeyim.
    22 yaşını yeni bitirmiş, ergenliğinde, regl dönemlerinde bile yüzünde tek bir sivilcesi çıkmayan 2012 yılına kadar karma ciltliyken kullandığım yanlış ürünler sebebiyle ( Garnier killi temizleyicisi!) cildim tamamen kuruya döndü. Bu durumdan memnundum. Yeterince nemlendiriyor ve ten makyajı yapmama hiç gerek kalmıyordu. Ta ki 2015 temmuzuna kadar. Yediğim çikolata hayatımın dönüm noktası oldu.Sivilce tedavisine hücumm.




    Yıllardır cips abur cubur tüketen biriyim. Sivilce çıksaydı o zamanlarda da çıkardı öncelikle söylemem gereken bu. Ama benim sivilcelerimin kökeninde maalesef alerji yatıyordu. Çikolatadan nefret ediyorum ve hiç tüketmeyen biriyim. Hayatım boyunca tatlılarla aram hiç iyi olmadı. O pastayı yememeliydim işte o ana kadardı her şey. Bir dilim pasta sonrası tüm vücudumun kabarması, üstüne kullandığım yüz kreminin parfümlü! olması ve bunun hiç fark etmemiş olmam benim yüzümü iki hafta içinde isilik çıkaran bebek haline getirdi.

     İlk gittiğim doktorum alerji hapı ve sivex verdi.İki ay geçmiş sivilcelerim daha da hortlar hale gelmişti. Ciddi anlamda deri altında yağ butonlarına dönüşmüştü. Hatta o zamanki sevgili! doktorum yanağımda olan bir yağ butonunu kesmek suretiyle için boşalttı iz kalabilir dedi! bunu bana danışsaydı iyi olurdu. Ama Allah'tan iz kalmadı.

    Aradan 6 ay geçmiş ve cildimin altındaki beyaz yağ butonları kızarmaya başladı. Ucu yok bucağı yok. Yani kliniğe gitsem de sıkılacak bir şey yok yüzümde. Antibiyotik tedavisine başladık. 1 ay! şaka gibi tam 1 ay antibiyotik kullandım. Sonradan böbrek kontrollerimde bunların böbreğimi mahvettiği ortaya çıktı! Böyle bir delilik olamaz.

    8. ay dönüm noktası oldu benim için. Deli gibi araştırma yaptığım bu sekiz ay içinde hap kullanmayı kafaya koymuştum. Ama o iş kafaya koymakla olmuyor bilginize. Önce doktor inceliyor ve kan tahlilleri yapıyor. Karaciğer enzimlerinizin ve kandaki kötü yağ oranınızın değerlerine bakarak bu hapa başlanıp başlanmayacağını söylüyor.

    İlk doktorum bu hapın benim için çok gereksiz olduğunu yüzümdeki sivilcelerin kendiliğinden geçeceği söyledi. İnanmadım. 8 ayda geçse geçerdi bu alerji.

     İkinci doktorum ile zorla da olsa anlaştık. Beni dinledi inceledi önerilerini sundu. Hapın yan etkilerinden tek tek üşenmeden bahsetti. Aç prospektüsten oku demedi yani. Herkesin çok yanlış bildiği bir durumu da düzeltti. Bu hapı içenler intihar ediyormuş! Öyle zararlıymış ki iç organlar çürüyormuş! Arkadaşlar bu maalesef ki uydurma. Ben de bu yüzden baya ertelemiştim. Kadın doğum uzmanı, böbrek doktoru, dahiliye uzmanları ile de ayrı ayrı görüştüm. Bu ilacın etki ettiği alan karaciğer. İntihar etme olayı da psikolojisi bozuk kişilerin yüzlerine sivilcelerin kusma döneminde daha çok sivilce çıkması ve çevrenin! baskısı sebebiyle daha da bunalıma girmeleri yüzünden olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. İçtiğimiz yeşil çayın bile zararı olabiliyorken sonuçta bu bir ilaç. Elbet yan etkileri olabilir. Ki bunları da size her ay göstermiş olacağım. Sivilce tedavisinin aşamaları olarak..


    Ben 4 ay boyunca sivilce tedavisi gördüm. Bir ay önce de bitmesi gerekiyordu ancak her ay hapımı en az 5-6 gün içmeyi unuttuğum için bir ay uzatılmış gibi oldu. Siz aksatmamaya dikkat edin.

    Hapa başlama kararı süreçten daha yorucu gerçekten. Ve bunca yazının sonunda söyleyebileceğim tek şey keşke daha önce başlasaymışım. Son halimi instagramda paylaştım kullanıcı adım @pehlivan_sinem  ben sonucundan çok ama çok memnunum. Yapılan yorumlar ve DM'den gelen sorular ile yazdığım yazıları şekillendirip part part yayınlayacağım.

    Sizlerin de böyle sorunlarınız ya da sorularınız varsa, geçmiş hikayenizi de bizimle paylaşmak isterseniz aşağıya yorum bırakabilir, instagramdan DM atabilir, sinem3960@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. Sorulan sorularla beraber ikinci partı çok yakında yayımlarım.
                                                                                                                     Sevgiler.

10 yorum:

  1. Sonunda çözüm bulmuş olmanıza çok sevindim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür harika bir çözüm oldu benim için <3

      Sil
  2. Yaş olarak biraz daha büyük olmama karşın hapın ilk çıkan dönemlerini yakalayan biri olarak bendede yan etkisi dudaklarda çatlama ve biraz asabiyet yaratmıştı. Ama ben çok uzun süre tedavi gördüğüm için belkide onun içinde sinir bozuklugu olmuş olabilir. Ama bakıldığında kökten çözüm İyileşmene sevindim :) Eczane ürünleri kullanmanı tavsiye ederim. Yüz bakım kremlerinde ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen biodermaya döndüm bakım konusunda ondan iyisi yok gözümde <3 Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Gerçekten bu ilaç kesin çözüm bu konuda. Asabiyet kısa dönem sürmesine rağmen bende de vardı. Zaten sinirli bir tipim :D

      Sil
    2. Bende bende :) Biodermaya açıkçası kullanmıyorum. Bilgim yok Eczane ürünlerinden kullanmaktayım. Birde güneş kremlerini asla unutma :) Avena iyidir. 50 faktör sevgiler

      Sil
    3. biodermada eczane ürünlerinden bir şans verebilirsin kuru ciltliysen eğer çok harika ürünleri var :D güneş kremleri tek kankam

      Sil
    4. Yüzüm çok hassas 30 yaş üstüyüm hala ergen gibi dolanmak istemediğimden birde korkuyorum herşeyi yüzüme kullanamıyorum. la roche posay kullanıyorum. Neutrogena 10 yıldır kullandığım tek yüz yıkama jeli onuda La roche posayla değiştiricem bakalım kısmet ahh bu ciltler :)

      Sil
    5. :D :D Ergenliğe geç girengiller olarak tarihe geçmek lazım. 22-23 yaş bile ergenlik için geç bence. Cildine hangisi iyi gelirse onunla devam etmek gerek gerçekten. Deneye deneye mahvediyoruz.

      Sil
  3. iyi canım çözümü bulmuşssun, kesinlikle sivilce çok sorun, bir iki özel günlerde çıkar umursamıyorum ben :) daha büyüğü tabiki psikoloji bozar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle psikolojiyi bozuyor canım. Hele ki ergenliğinde bile tek sivilce çıkarmayan biri olarak böyle alerjik olması birden çoğalması üzücüydü. Geçti çok şükür <3

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈