Sinem Pehlivan: Kurabiye Tarifi ( Naturelka ve Kenton iş birlği)

29.11.15

Kurabiye Tarifi ( Naturelka ve Kenton iş birlği)

    Merhabalar. Bugün sizlerle beraber nefis kurabiyeler yapacağız. Kozmetikten bağımsız bir gün ilan ediyorum bugünü :D Balıkesir Blogger Buluşması etkinliğimizde sponsor olan firmalarımızdan NATURELKA ve KENTON ile yapacağımız güzel kurabiyelerin tarifini vereceğim. Etkinliğimizin bol görselli yazısı için tık tık, katılan firmalarımızın ilk bölümü için de buraya tık tık    Resimde gördüğünüz ciciş kurabiyelerin tarifini verme zamanıııııı.....
tabak süsleme


Gereken Malzemeler
4 su bardağı Naturelka kestane unu
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
kıvamı ayarlamak için su
200 gr oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı





Yapılışı
Un, şeker, tarçın bir kaba alınıp iyice karıştırılır. Ardından tereyağı, bir yemek kaşığı sıvı yağı içine ilave edilir. Bütün malzemeler iyice yoğurulup kıvamı ayarlamak için biraz su ilave edilir. Kulak memesi kıvamını alan kurabiye hamuruna portakal kabuğu rendesi eklenip tekrar yoğurulur. Üzeri sitreç film ile sarılıp 15 dakika bekletilir. Beklettiğimiz hamura istediğimiz şekilleri vererek 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık on dakika pişirilir. Fırının kapağını açmadan içerisinde bir beş dakika kadar kuruması beklenir. İsteğiniz sunumla servis edilir.


Biz sunum için Kentonun meyveli sosunu kullandık ve de çok beğendik. Sizler de bu nefis ve bir o kadar kolay yapılan kurabiyelerinizi evinizde yapabilir. İnstagram da paylaşıp bizleri etiketlerseniz çok seviniriz. Bu güzel tarif için Sevgili Cheffime teşekkürler.
Bizleri instagram adreslerimizden de takip edebilirsiniz.

 Bir başka yazıda görüşmek üzere hoşça kalın :)

2 yorum:

  1. Ozan eniştemizin ellerine sağlık, enfes görünüyor valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzucummm sana daha güzellerini yaparız inşallah :) <3

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈