Sinem Pehlivan: Saç Bakım Rutinim

22.3.15

Saç Bakım Rutinim

  Herkese merhabalar. İnstagram da upuzun olan saçlarımı köklü bir kararla kestirdiğimi paylaşmıştım. Bu kadarı almamdaki en büyük sebep saçlarımı kolayca uzatacağımı biliyordum. Bunu dile getirdiğimde aylarca hiç kestirmediğim halde bakımlı olması büyük ilgi uyandırdı. Şimdi benim saç bakım rutinim ne kadar kolaymış onu görelim :)
  Öncelikle saçımda kullandığım elemanlar aşağıda. Sadece Mecit Efendi Şampuanı eksik. Bitirdikten sonra ara verdim. Öyle memnunum ki kendisinden nisanın 15 inden sonra alıp tekrar başlayacağım. Sarımsak özlü olmasına rağmen asla sarımsak kokmuyor, güzel köpürüyor, saç diplerindeki yazı en iyi temizleyen şampuan benim gözümde. Tekrar aldığımda ayrıntılı bir yazısını yazarım :)
  Saç tipimi de unutmadan ekleyim uzun(du) ince telli çabuk yağlanan kepek problemi olmayan .


  Saçlarımı haftada iki kere yıkamaya özen gösteriyorum. Pazar ve çarşamba günleri. Böylelikle kendi yağına ve yağ salgılama düzenine alışıyor. Yıkadıkça yıpranma sorunu ortadan kalkıp kendi yağıyla beslendiği için kolayca uzuyor. Yazın bu pek mümkün olmadığından haftada 3 e çıkartıyorum. Vücudumu yıkasam da saçlarımı topuz yapıp yıkamıyorum.

Bu ürünleri nasıl kullandığımı sırayla yazıyorum.
1- Bebek şampuanıyla saçımın yağlılık durumuna göre 1 veya 2 kere bolca köpürterek yıkıyorum. Yağdan arındırma konusunda bundan daha başarılı bir marka görmedim ben. Çok amaçlı kullanıyorum. Stoklarımda her daim devasa boyundan iki tane olur.
2- Elidor saç kremi: Bebek şampuanıyla yıkadıktan hemen sonra saç uçlarımı kremliyorum. Güzelce masaj yaparak yediriyorum. Elidorun tüm serilerini denemiş biri olarak saça en harika parlaklığı ve yumuşaklığı veren set budur.

 3-Elidor şampuan: Saç kremim uçlara nüfuz ederken ben de saç diplerimi bu şampuan ile yıkıyorum. Saçları çabuk yağlandırdığı doğrudur. Çok yağlı saçlarınız varsa haftada bir gün hafta sonuna yaklaşılan bir zamanda kullanın derim. Ama ben verdiği yumuşaklık, o güzel koku ve parlaklık ile bu aralar her duşta kullanıyorum. 
4- Gliss saç kremi: Şampuanı saçlarımda egzama yaptı. Nefret ettim hiç bir şeye kullanmak istemedim çöpe gidecek. Ama kremi ondan biraz daha iyi durumdaydı bitirmek için haftada bir kere kullanıyorum bol bol maske niyetine.
5-Barcelino saç bakım kürü: İşte benim hayatımın ürünü. İçindeki çam terebentin kokusu beni öldürse de kullanmaktan vazgeçmeyeceğim. Haftada 1 ya da 2 kez kullanıyorum. Çok kirlenmemiş saçlarımı kökten tutam tutam ayırıp diplerine sıkıyorum. 15 fıs sıkmış oluyorum toplamda. Parmaklarım ile güzelce yediriyorum ellerime bulaşanları da saç boylarıma sürüp tepede topuz yapıyorum. En az 3-4 saat bekliyorum. Son 15 dakikasında kafama poşet geçirip saç kurutma makinesiyle uzaktan ısıtıyorum. Böylelikle son damlasına kadar nüfuz etmesini sağlıyorum. Bu ürün bulamadık başka olur mu diyorsanız a101 ve bim de satılan saç bakım kürü-yağı adlı ürünü alabilirsiniz. Aynı etkiyi veriyor. En azından o küçük boy alıp deneyin. Saçlarımın hızlı uzamasını ben bu bakım kürüne borçluyum.
6-Gliss saç tarama spreyi: Kendisi bitmek üzere olan 10. şişemdir. Düşünün ki nasıl memnunum. Elidor bilmem ne hepsi hikaye saç tarama spreylerinde. Glissinde diğer serileri kötü. En iyi yumuşatan kokusu güzel ve kalıcı olan bu. Gratis Watsonsta vardır ama ben gidin bim ve a101den alın diyorum. Çünkü büyük! yerlerde 10 Tl den aşağıya görmedim ben. Ama minnak yerlerde fiyatı hep aynı 6.95
7- Avon argan yağı- Saç bakım rutinimin vazgeçilmez bir diğer demirbaşı. Bu ikinci şişem. İlk şişenin değerini bilmemiş sallana sallana bir yılda zor bitirmiştim ama artık düzenli olarak kullanıyorum. Kullanımım şu şekilde. Saçlarımı hiç nemli kalmayacak şekilde kurutuyor ya da kurumasını bekliyorum. Güzelce tarıyor ve saçımı 4e ayırıyorum. Her bir tutam için bir pomba sıkıyorum. Ellerimi birbirine sürterek yağı ısıtıp saç uçlarına öncelikli uyguluyor elimde kalanları da saç boylarına cenemin üstüne çıkmayacak kadar uzunluğa yediriyorum. Bunu neden özellikle kuruyken yapıyorum. Nemli saçıma sürdüğümde kurumak bilmedi yapış yapış iğrenç bir hal aldı. Ama kuruyken hem elektiriklenmesini önledi hem de harika bir parlaklık verdi. Kokusu ise aşıkk oldumm ki ben <3
8- Bebek yağı:  Ben bu ürünü her duşta vücudum için kullanıyorum. Ama bazen üşengeçlikten tüm saç bakım rutinim şaşıyor. Öyle olunca bir bakıyorum uçlar tiftik keçisine dönmüş. Hemen avcumun içine biraz döküp sadece uçlara yediriyorum. 10 dakika sonra tarıyorumm.İşte buuuu!! Dedirtiyor vallahi. Boylarına sürmüyorum çünkü aşırı yağlandırır.
9-Badem yağı- Bu nereden çıktı demeyin hemen açıklayım :D saç kirpik kaş ortaktır bana göre. Hele ki benim gibi sarışın bir kıl kökünüz varsa yandınız . Ne kaş çıkar ne çıkan siyahtır. Nerede kullandığım anlaşıldı sanırım. He bir de Gliss egzama yaptı demiştim yukarıda. O pullanan yerlere sürdüm iki günde geçti :) Böyle güzel etkisi de oldu işte.
Benim saç bakım rutinim buydu. İlerleyen aylarda değişecek. Öyle saçlarım uzasın diye çok fazla ürün kullanarak küstürmek istemiyorum . Normal bir uzama süresi var zaten. Ama bu bakım düzeniyle göğüs boyundaki saçlarım haziranda belime ulaşmış olacak :)
Sevgiyle kalın kocaman öpücükler <3 :))

13 yorum:

  1. Gliss saç tarama sprayi ben de kullanıyorum.ama bu çeşitini denememiştim.teşekkürler bilgilendirmeniz için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tüm çeşitlerini denedim yapışıklık hissi vermeyen bir tek buydu. Ben teşekkür ederim okuduğunuz için :)

      Sil
  2. harika bir yazı olmuş çok teşekkür ederim tatlım yazdığın için kullandıklarım var arada kullanmadıklarımı da not aldım alıcam mutlaka emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba tatlı yazını hatta bloğunu çok beğendim takibe aldım bende beklerim bloğuma.. sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Macit Efendi şampuanın yazısını bekliyorum ben yağlı saç derisine sahip biri olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elim hep.onu ariyor yaa 😔 elimdeki sampuanari azaltmam gerek alacagim ve alamasam da fikirlerim sabit oldugi icin yazisi gelecek cnm 😘

      Sil
  5. barcelino yağı eşim için kullanmıştık saç derisi pul pul oluyordu ama pek işe yaramadı :( ben alıp deneyeyim belki bende işe yarar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saç derisindeki pul pul olmalar genelde bahar geçişi ve sıcak suyla yıkanmaktan kaynaklı egzama oluyor ablam. Saf zeytin yağından iyi çözüm yok o konuda. Ben uzatma etkisinden memnunum. Gerçi saçlarım iyi uzar ama en büyük etken de bu yağ bana göre. İnş memnun kalırsın sen de :)

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈