Sinem Pehlivan: Aliexpress Fırça Alışverişi / Yurt Dışından Makyaj Fırçası Almak

8.11.16

Aliexpress Fırça Alışverişi / Yurt Dışından Makyaj Fırçası Almak

     Selamlar. Bugün sizlerle bu yaz Aliexpress sitesinden almış olduğum fırçaları paylaşacağım. Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi bir posta ile geliyor. Yurt dışından aldığımız ürünleri evlerimize getiren kargo ise PTT kargo. Kargoyla ilgili bazen çok sıkıntı yaşıyorum ancak yapacak bir şey yok.


    Makyaj fırçalarına karşı koyamıyorum. Gördüğüm her fırçayı almak istiyorum ancak ülkemizde nedense (!) fırça fiyatları çok uçuk fiyatlara satıldığı için ben de yurt dışı sitelerine yöneldim. Bundan 4 yıl öncesi Ebay'dan aldığım fırçaları hala kullanıyorum bu sebeple geçen kış ve bu yaz olmak üzere 3 ayrı fırça alışverişi yaptım. Bu fırçaları sizlerle ayrı ayrı paylaşmak ve incelemek istiyorum.

 
    İlk olarak tanıtacağım fırçalarımı bu yaz, Aliexpress sitesinden aldım.Hayalim hep pembe saplı makyaj fırçası almaktı. Fiyatlarını uygun görünce iki set sipariş verdim. Biri pembe diğeri de siyah saplı. Pembe olanları açtım ve eylül ayından beri çok severek kullanıyorum. Siyah olanlarını henüz açmadım.


     Paketi açtığımda karşılaştığım tek bir sorun oldu. O da fırçaların kokusu! Yurt dışından (Aliexpress ve Ebay)aldığım her fırçada aynı sorunu yaşadım. Tek tek paketlenmiş halde geldikleri için her birini ayrı ayrı açıp incelerken hepsinin de ayrı ayrı yanmış plastik gibi koktuklarını fark ettim. Bunun çözümü de her seferinde yaptığım gibi bebek şampuanı oldu. Açtığım gün bebek şampuanı ile güzelce yıkadım ve kokudan eser kalmadı. Islandıklarında da bir daha öyle kokmadılar. Bunu da belirtmek istedim.


    Yapılarını değerlendirmek gerekirse; bazı fırçalar seyrek bazıları da tok kıl yapısına sahipler. Bu da kullanılacağı alana göre belirlenmiş anladığım kadarıyla. Ben kıl sıklığını beğendim.

 Peki ya yumuşaklıkları? Şimdiye kadar aldığım tüm fırçaların içinde en yumuşak olanları bunlar çıktı. Arkadaşıma da bu fırçalarla makyaj yaptığımda ne kadar yumuşak olduğunu o da söylemişti. Bu yüzden bunu gönül rahatlığıyla belirtiyorum.

Aliexpress sitesinde aldığım satıcının görseli
 Peki ya kıl döktüler mi? Şimdiye kadar bu fırça setini 5 kez yıkadım hiçbirinde kıl dökülme sorunu yaşamadım. Kısacası ben aldığım bu fırçalardan da memnun kaldım. Şimdi yüz için almak istediğim bir set var en kısa zamanda onu da edinmek istiyorum.
Aliexpress sitesinde aldığım satıcının görseli
    Bu iki seti ben toplamda 11.72 Dolara aldım. O zamanlar aldığımda dolar 2.60 TL civarındaydı diye hatırlıyorum. Daha önce almış olduğum seti görmek isterseniz TIKTIK
    Sizlerin yurt dışından alışveriş tecrübesi oldu mu? Memnun kaldınız mı? Yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. Hoşça kalın.

43 yorum:

  1. iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  2. Bende aliexpressten sık sık alışveriş yapıyorum. Fırça arayışım olmuştu bilgi için teşekkürler. Bu arada 11.11.2016'da bir çok üründe %50 indirimler var kaçırmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fırçalar yumoş yumoş. Bir de linkte verdiğim fırçalar çok güzel. O indirimi gördüm ama kupon mu gerekiyor emin olamadım. Sepetime attım iki fırça seti daha :D

      Sil
  3. Pembe fırçalarda fena aklım kaldı!!! Çok beğendim yapılarını kesinlikle aklımda olacak! Ben daha önce hiç fırça almadım Aliexpress'ten ama bu 11.11 olayını değerlendireiblirim :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe aşkı <3 ben de alacağım bu kez yüz için :D

      Sil
  4. güzel günlerde kullan maalesef ben bilmiyorum böyle yabancı sitelerden alışveriş yapmayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bununla ilgili bir yazı yayınlamak gerekecek. Paypal uygulaması kalkmıştı. Cuma günü alışveriş yaparken ekran görüntüleri alıp yazsam güzel olur :)

      Sil
  5. bende uzun zamandır fırça almayı düşünüyorum ama elimde çok olunca da yıkama problemi çıkıyor :( o yüzden hep erteliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözüm doymuyor fırça ve oje olayında. Durduramıyorum kendimi bir de 11.11 de 10 lu setler 4 dolar olacak görünüyor. Alırım :D fırsatı değerlendir derim

      Sil
  6. ali expressden ne alsam hayal kırıklıgına ugruyorum yoksa bende bunlara hastayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa :( çok üzüldüm böyle deyince. Ben hiç sorun yaşamamıştım

      Sil
  7. pembe set çok tatlıymış güle güle kullan ben de aliexpressden aldığım fırçalardan genelde çok memnun kaldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabuki setti sanırım senin İrem ablam. Mavi renk diye hatırladım yazısını görmüştüm. Öyle de bir set almak istiyorum :D teşekkür ederim <3

      Sil
  8. çok uyguna gelmiş canım güle güle kullan

    YanıtlaSil
  9. bende ali ekspressten bi fırça seti almıştım geçen aylarda. İnanılmaz memnunum hala kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşacık çıkıyorlar :D :D sen de güle güle kullan

      Sil
  10. Memnun kalman ne güzel hepsini güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok sevdim bunları. Teşekkür ederim <3

      Sil
  11. Baya riskli de olsa kil dökmeyip bir de yumusak ciktilarsa guzel günlerde kullan derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'deki fırça fiyatları bana fazla yüksek geliyor. O yüzden bu riski aldım canısı çok da memnun kaldım <3 teşekkür ederim

      Sil
  12. Oldukça geniş kapsamlı bir fırça setiymiş.Yurt dışı alışverişini sorunsuz yapmanıza da sevindim.Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir set 12 fırçanın en az 8 ini çok rahat kullanıyorum <3 teşekkür ederim

      Sil
    2. Rica ederim....Ana sayfada size ulaşabileceğim bir iletişim adresi göremedim.O yüzden buradan yazmak zorundayım.Sayfanıza geldiğimde benim anti virüs programım hemen uyarı veriyor.Bu sitede kullanılan ''site kodları/yukarı çık''tehdit engellendi diye.Bir anti virüs taraması yapsanız,ne olur ne olmaz..

      Sil
    3. Allah Allah başka tarayıcılardan da girdim baktım öyle bir ibare çıkmadı bende. Güzel bir virüs programım da var ama yine de kontrol edeceğim. Tarayıcı hatası da olabilir belki :(
      Bu arada mail adresim sinem3960@gmail.com <3

      Sil
  13. güle güle kullan canım :) çok güzel görünüyorlar fotoğrafta bile belli yumuşak oldukları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim <3 <3 yumoş yumoşlar gerçekten gözümü hiç acıtmadılar

      Sil
  14. Pembe seriye bayıldım.Güle güle kullanın ♥

    YanıtlaSil
  15. Güle güle kullan Sinem, pembe set çok güzel görünüyor. Geçenlerde aliexpressten ilk alışverişimi yaptım bakalım benimkiler ne kadar zamanda gelecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun sürüyor bazen :D ama eninde sonunda geliyorlar

      Sil
  16. ben de fırçalarımın neredeyse hepsini ordan aldım, alıyorum. çok ad memnunum hem fiyat hem kalite olarak. ben de arada sırada kargo sorunu yaşasam da bu beni alışveirşten alıkoymuyor :D harika fırçalar almışsın sen de güle güle kullan bebeğim, ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canımın içi vallahi ben de çok seviyorum aliexpressi :D

      Sil
  17. Sinem yazın çok iyi denk geldi bugün sitenin indirimi var ve fırça arayisinndaydim

    YanıtlaSil
  18. Güle güle kullan canım; özellikle pembe olanların yumuşaklığı, fotoya bakarken bile anlaşılıyor, bayıldım :) Ben de fırçalarımı genellikle Aliexpress, Wish gibi sitelerden alıyorum, umarım memnun kalırsın, çok öptüm :* <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım <3 wishten hiç alışveriş yapmadım gözüm vardı aslında ama :D

      Sil
  19. Pembe sete bayıldım Sinemcim :)
    Ben de 1 kez yaptım alışveriş ama gelecek mi gümrükte sorun yaşar mıyım kaygısından dolayı çekiniyorum biraz açıkçası.
    Güle güle kullan setlerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ptt den kaynaklı da sorunlar oluyor ama zamanla ilgili ablam. Benimkiler mutlaka geldiler. Gelmeyen hiç hatırlamıyorum. 3 ayda gelen oldu :D

      Sil
  20. Güzel günlerde kullan canim. Cok tatli duruyorlar. Yumusak cikmasinada cok sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ ol canım benim sana da alalım bunlardan <3

      Sil
  21. Pembe fırçaları aldığınız satıcının linkini atar mısınız acaba ��

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈