Sinem Pehlivan: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29.10.16

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı


    Bugün Cumhuriyet Bayramı <3 Atamızın bizlere emanet ettiği bu güzel vatan için en önemli gün. Cumhuriyetimizin 93. yaşı.
                           Bu günün anlamına en uygun şeyin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi olduğunu düşünüyorum. Biz gençler için, ülkeyi yeniden yaratacak yeni nesil için, söylenmesi gereken en iyi sözlere sahip bu hitabe.



Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temek, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili, ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.
Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen: Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
                                       Mustafa Kemal ATATÜRK

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini 12 yaşında iken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bacaklarım heyecandan titremesine rağmen gür bir sesle,gururla tüm Kırklareli halkına haykırmıştım. O gün bugündür ne zaman hitabeyi duysam tıpkı İstiklal Marşımızı duymuş gibi heyecanlanır, gözlerim dolar ve kalbim kulaklarımda atar.
    Hiçbir bayramımızda hitabeyi başkasına yar etmedim! 7 yıl boyunca her 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayısta okuduğum şiirlerin haricinde ben bu duyguya ve Atamın bizlere hitabesini gururla okudum. 
Ve bu satırları okuyacak olan sizler, unutmayınız ki bu vatan kimseye yar edilmeyecektir! Her bir karışında şehitlerin kanı, adı varken söyleyin bana hangi çılgın bize zincir vuracak ki? Şaşarım! 
Her kim ne derse desin. Bu vatanın topraklarında yaşayan herkes Türk'tür. Bunun bilincine sahip olan her gencin, yaşlının, çocuğun ellerinden ve gözlerinden öperim. Yüreklerimiz her daim Türklük için atacak ve dilimiz her zaman " Ne mutlu Türk'üm diyene!" diye haykıracak.
     Bu yazıyı öncelikle Türk milleti için yazmış olsam da, Atatürk'ü olan saygım ve sevgim, bu vatan için canlarını feda etmiş olan şehitlerimiz ve biricik amcam Şehit Erkan PEHLİVAN adına da yazmış bulunmaktayım.
      Ruhunuz şad olsun. Bu vatan bizlere emanet.

6 yorum:

  1. nur içinde yatsın amcan da, bütün şehitler de, Atamız da... tatlım benim senin de Cumhuriyet Bayramın kutlu olsun. içimiz buruk olsa da görevimiz bu vatanın ne zorluklarla düşmanların elinden kurtulduğunu unutturmamak. eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım amin. Unutmadık unutturmayacağız!

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş, eline sağlık. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, bu vatanın tek karış toprağını bile kimselere vermeyeceğiz Türk gençliği olarak. Böyle bir yazı yayımladığın için ayrıca tebrik ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim. Allah razı olsun siz ve sizin gibi nice Türk gencinden!

      Sil
  3. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun sevgiler.

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈