Sinem Pehlivan: Beni Tanıyın Tag

22.8.16

Beni Tanıyın Tag

   Yağmurlu ve tozu dumana katan şiddetli rüzgarlı bir Kırklareli gününden merhaba. Bugün hava bu kadar kasvetli olunca kendimden bahsettiğim bir yazı olsun istedim. İnstagram üzerinden bana gelen bazı soruları ve benim aklımda olan soruları birleştirerek bu yazıyı hazırlamak istedim. Hadi başlayalım :)








  1. Blogunun adı nereden geliyor? Blogumun adı kendi ismimden geliyor. Sinem Pehlivan benim adım. 39 ise memleketimin plakası.

                 
  2. Kaç yaşındasın? Nerelisin? Burcun nedir? Dilim 22.5 demeye varmasa da evet o kadarım. Aslen Kırklarelili olsam da 4 yıldır okul sebebiyle Çanakkale'de yaşıyordum. İkizler burcuyum.
  3. Öğrenci misin? Çalışıyor musun? Mesleğin nedir? Yeni mezunum. Okurken de son bir yıldır özel ders öğretmeniydim. Aynı zamanda bazı sitelere makaleler hazırlayarak da para kazanıyordum. Mesleğim Sınıf Öğretmenliği.
  4. Blog yazmaya neden başladın? Küçük yaştan gelen bir makyaj sevdası vardı. Kuzenlerim makyaj yaparken onları izler bana yapmalarını da isterdim. Tek bir rujla tüm makyajımı yaptığım gün bir devrimdi benim için. Araştırmacı kimliğim ağır basınca internetten blogları ve youtube videoları izlemeye başladım. Oradaki tavsiyeleri uyguladım. Baktım ki bazıları bende ters tepti. Ya benim gibi olanlar varsa onlar da kendinden mi şüphe etmeli ürünlerden mi ? Sorusuyla bu yola baş koydum. Yazmak benim için her zaman en önemli şeydir. Duygularımı sözel ifade edebildiğim kadar kalemime de çok güvenirim. Sanırım buna ilkokul,ortaokul ve lisede kazandığım şiir ve kompozisyon derecelerim sebep oluyor.
  5. Çevren bir blog yazarı olduğunu biliyor mu? Tepkileri neler? Çevremdeki herkes bir blogum olduğunu biliyor. Başta aman boş iş zaman kaybı diyenler şimdi neler denediğimi, kazandığım arkadaşlıkları görünce dahil olmak istiyorlar. Bu bana göre çıkarcılık olduğu için yardım etmekten kaçınıyorum. Ürün denemek ya da firma şakşakçılığı için blog yazmaya yeltenenleri hızla gözümden ve hayatımdan uzaklaştırıyorum.
  6. En sevdiğin renk nedir? Uğurlu geldiğine inandığın sayı nedir? Tabi kiiii pembe. Pembenin her tonunu severim ve her daim gözümün önünde olsun isterim. Uğur getirdiğine inandığım tek bir sayı seçmek zor aslında 4,6,9 u her yerden yakalayan biriyim ama birini seçmeliysem 6 olur.
  7. Kaç kardeşsin? Kaçıncı çocuksun?İki kardeşiz. Bir ağabeyim gözümün nuru var. Ben küçük olanım yani ikinci çocuk.

               
  8. Neden bu meslektesin? Mesleğini seviyor musun? 10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? Bu meslekten kasıt olarak sınıf öğretmenliğini değerlendirmem gerekirse, isteyerek geldiğim bir bölüm değildi. 11 Hukuk tercihimin ardından 12. olarak çocukluk arkadaşımın kalbini kırmamak için yazdığım son tercihim ÇOMÜ Sınıf Öğretmenliği sistemsel bir hata yüzünden çıkıverdi. Peşinde çok koşsak da hata çok geç fark edildi ben de kaderime razı oldu. Kaderimde öğretmenlik olduğuna inandım ( Lisede de öğretmen lisesini kazanmış ve ben öğretmen olmam diyen bir sayısalcı olarak Anadolu Lisesine geçiş yapan birinden bahsediyoruz.) Peki pişman mıyım devam ettiğim için. Asla! Hukukta böyle mutlu olacağımı sanmıyorum. Anlatmayı, başkalarına bir şeyler öğretmeyi ve bu sırada da farklı bakış açıları görmeyi seven biri olarak bu benim işim diyebiliyorum. Ama o yüksek puan ve sıralamayla (2012 yılında 21bin sıralamasıyla birincilikle girmek büyük hayal kırıklığıydı o zamanlar genelinin 60-80 binde olduğunu görünce) gelmek üzmüştü. Şimdi bu hırsı üzerimden hala atabilmiş değilim. Ve bu yüzden KPSS'den iyi bir puan beklememe rağmen atanmayı istemiyorum. İlk kazandığımdan beri tek hedefim Araştırma Görevlisi olmaktı. Bunun için çok çalıştım. Sınıf Eğitimi Yüksek Lisansı kazandım ve ilk adımımı atmış oldum. Yani demem o ki kendimi 10 yıl sonra evli,mutlu Allah kısmet ederse çocuklu bir Araştırma Görevlisi Doktor unvanlı bir kadın olarak görüyorum. Hayaller böyle gerçekler ne olur Allah bilir. Biz bir ucundan tuttuk bakalım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
Benim kendi hakkımda yazacaklarım şimdilik bu kadardı. Sizlerin de merak ettiğiniz sorularınızı, ya da düşüncelerinizi yorum olarak bırakmanız beni çok mutlu eder. Bana sosyal medyada en aktif olarak kullandığım instagram adresim @pehlivan_sinem üzerinden DM atarak da ulaşabilirsiniz. Bir başka yazıda görüşmek üzere.

11 yorum:

  1. İnşallah bundan 10 yıl sonra istediğin gibi olur her şey <3

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatım olmuş Hayallerinizin hepsi umuyorum olur istediğiniz başarıyı kat kat alırsınız sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu şimdi fark ettim ve hemen takibe aldım :) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için inşallah o başarıyı elde ederim en kısa zamanda

      Sil
  3. seni yakından daha da tanımak çok güzel oldu bebeğim! harika bir mim ve cevaplarını merakla okudum :) daha çok görmek dileğiyle seni <3 <3 <3 :* :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim seni de böyle detaylı bir tag e beklerim vallahiii <3 inşallah artık daha çok buralardayım.

      Sil
  4. Merhaba canım😚 dilerim hayatın boyunca her şey gönlünce olur😊🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam canım hoş geldin <3 dilerim hepimiz için hakkımızda hayırlısı neyse o olur

      Sil
  5. Tanıştığımıza çok memnun oldum hemşehrim bende Edirneliyim:))

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldin ben de geri dönüş yaptım bile <3

    YanıtlaSil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈