Sinem Pehlivan: Bioderma Photoderm Max SPF 50+ UVA 35 / Güneş Kremi İncelemesi

14.6.16

Bioderma Photoderm Max SPF 50+ UVA 35 / Güneş Kremi İncelemesi


   Merhabalar. Uzun zamandır buralarda yoktum. Bununla ilgili ayrı bir yazı yazacağım. Çok güzel haberlerim var herkese ;)
   Bugün ise sizlere son üç yıldır kullandığım güneş kreminden bahsedeceğim. Bioderma Photoderm Max Spf 50+ . Hassas, atopik, aşırı alerjik, kuru ve son üç aydır sivilce tedavisi gören bir cilde sahibim. Bu yüzden daha mart ayından itibaren güneş koruyucu kullanıyorum ekim ayının sonuna kadar da kullanmaya devam ediyorum.
   Bu ürün sprey formunda. Yüz ve vücut için ortak kullanıma sahip bir ürün. Öncelikle ürünün vaatlerinden ve benim bu vaatler karşısındaki yorumlarıma geçelim.
bioderma güneş kremi
Bioderma Photoderm Max Güneş Kremi



  • Tüm cilt tipleri için uygundur. ( Bundan pek emin değilim. Kuru, normal ciltlere çok güzel uyacak bir güneş kremi ancak ciltte vermiş olduğu o dehşet parlaklığı eminim yağlı ciltler hiç sevmeyecektir.)
  • Yüksek UVB etkisi ve benzersiz UVA önleyici performansı ve özel patentli Hücresel Bioprotection formülü ile güneş yanıklarına karşı güvenle koruma sağlar. ( İşte bu maddeye kesinlikle katılıyorum. Sadece 20 dakikalığına dışarı çıktığım bir gün bu güneş koruyucu kremi uygulamadım. Eve geldiğimde ise foto da gördüğünüz üzere yüzümdeki pütürler oluştu. Benim cilt tipimi yukarıda belirtmiştim. O ciltte bile koruyuculuğu uzun süre gidiyor. Güneşin kavurucu sıcağında bile güneş alerjimi önledi.
güneş alerjisi

Bahsettiiğim alerji durumum.
  • Güneşe karşı toleransın azlığı sonucu oluşan reaksiyonların önlenmesine yardımcıdır. ( Bu madde çok önemli arkadaşlar. Önlenmesine yardımcıdır diyerek marka kendi farkını ortaya koyuyor. Önler deseydi ben buna kesinlikle katılmıyorum der ve fos vaatler diyerek Bioderma markasına tavrım değişirdi. Ancak önlemesine yardımcıdır demesi kesinlikle doğru. Siz gün içinde gerekli yenilemeyi yapar cildinizi ferahlatır ve bakımına dikkat ederseniz en büyük yardımcınız olur. Yani bu vaadini de yerine getiriyor.)
  • Ultra hafif dokusu geride yağlı bir tabaka ve beyaz izler bırakmaz. ( Bu vaadini ise kısmen destekliyorum. İlk maddede belirttiğim gibi yüksek bir parlamaya sebep oluyor. Ama bu yağlı his gibi kesinlikle değil. Ben uzun süredir ten makyajı yapmadığım için bu parlamayı strobing makyajı ile eşit tutuyorum. Ama yağlı ciltlerde o görüntü maalesef çok yağlıymış gibi duracak. Beyaz izler bırakmaz konusuna gelirsek de aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi kendisi beyaz ancak yedirdiğiniz an tenle bütünleşiyor ve saatler sonra bile beyaz iz oluşmuyor.)
güneş kremi
Alerji olduktan bir gün sonra yüzümde uygulanmış hali
  • Komedojenik değildir, mükemmel bir toleransa sahiptir. ( Sonuna kadar katılıyorum. Akne tedavisi gören biri olarak yüzümde asla bir sivilcelenme ya da yağ butonuna sebep olmadı. Ki üç yıldır kullanıyorum bu yüzden. )
  • Parfümsüzdür ve suya dayanıklıdır. ( Parfüm ya da kötü bir kimsayal koku almıyorum. Ama kendine has hafif bir kokusu var o da burnunuzu dayayıp ilk kokladığınızda gelir. Koku hassasiyeti çok yüksek biri olarak söylüyorum ki sizler için kokusuz gelecektir. Suya dayanıklılığı konusunda ise yine bir gün sabahın onunda sürüp aksam beşe kadar tekrar sürmeden tüm gün kordonda gezmiştim. O kadar gezdim terledim. Eve gelip yüzümü sildiğimde hala kalıntıları çıkıyordu. Ama sizler bunu yapmayınız. Mümkünse yüzünüzü iki saatte bir bol suyla yıkayınız ya da göz makyajınız varsa bir ıslak pamuk ile güzelce siliniz ardından tekrar sürünüz.)
                             
  • Gözlere direkt temas ettirmeyiniz. ( Bu maddeyi özellikle ekledim. Evet arkadaşlar en kaliteli güneş kremi bile olsa gözünüzün içine kaçtığı an size hayatı zehir eder. Kan yuvarlağına dönersiniz. Bu yüzden göz çevrenizden uzak tutunuz.)
  • Ben bu ürünü internetten 41 liraya indirimli olarak almıştım. 200 ml boyutu ile hem yüz hem vücuduma kullanıyorum. Çok uyguna aldığımı düşünüyorum.
Kısacası ben bu kremin vaatlerinin %90'nını yerine getirdiğini üç yıldır gözlemliyorum. Eğer sizin de cildiniz benim gibiyse bu ürünü seveceğinizi düşünüyorum. Aranızda farklı cilt tiplerine sahip olup kullananlar var mı? Ya da ben de bu ürünü kullandım ama memnun kalmadım diyenleriniz var mı? Aşağıya yorum bırakırsanız güzel bir bilgi alışverişi oluşturmuş oluruz. Ben de çok mutlu olurum. <3

Bir başka yazıda görüşmek üzere hoşça kalın :)

 

8 yorum:

  1. kuzum ne güzel ne ayrıntılı yazmışsın, tam okurken merak edilecek noktaları vurgulamışsın :) ben çok merak ediyordum bu ürünü ama yazın karmadan yağlıya dönen cildime iyi gelmeyebilir parlama olayı yüzünden. ama koruması bir harikymış. güle güle kullan fıstık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. Yıllardır kullanıyorum o yüzden her özelliğini tek tek inceledim kullandığım zamanlarda. İlk kullanmaya başladığımda normal cilt tipine sahiptim terleyince daha da parlıyor gibi geliyordu. O yüzden tüm cilt tipleri için demesine rağmen yağlı ciltleri disko topuna çevirebilir :D

      Sil
  2. Çok ayrıntılı ve güzel bir anlatım olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Oldukça detaylı yazmışsın canım. Benim cildim kuru sanırım bana uyar bu krem bir denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım cildin kuruysa güzelce parlayacaksındır. Koruyuculuğu efsane

      Sil
  4. Güneşte koruyucu kullanılması gerekir özellikle çocuklarda cilt lekelerinden tutun daha ileri boyuttaki rahatsızlıklara zemin hazırlıyor iyi bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Güneşin ciddi yan etkileri oluyor vücudumuza bu yüzden en iyi şekilde korunmamız gerek

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈