Sinem Pehlivan: Sararan Tırnaklara Çözüm

27.1.15

Sararan Tırnaklara Çözüm

    Herkese merhabalar. İnstagram hesabımda paylaştığım bir resim ile takipçilerime bir soru sormuştum. Siz hala takipte değilseniz buyrun Tık Tık
    Bu resimde sürekli oje sürmekten dolayı tırnaklarımda kalıcı sararmalar oluştu. Bunları gidermek için gerekli araştırmalar yaparken. Annemin tavsiyesine uyarak bir karışım hazırladım.

İşte malzemelerimiz : Fotoğraflar alıntıdır.

1) Limon: Asit olma özelliği ile leke açıcı olarak kullanıyor. Ve sertleştirme yaratıyor. Yarım limon sıktım.


2) Kabartma Tozu: Bunun yerine beyazlatma özelliği olan karbonat kullanılıyor. Evde bunu buldum kullandım gayette işimi gördü. Yarım paket koydum.


3) Sıcak su ve kap: Ellerinizin dayanabileceği kadar sıcak su koyun. 1 su bardağı sıcak su kullandım.

Bu üç malzemeyi kabın içinde iyice karıştırın. Parmaklarınızı koyup 10-15 dakika yumuşamasını bekleyin. Süre dolduktan sonra parmaklarımı sudan çıkarıp tırnak etlerimi kendi tırnak ucu ile içeri doğru ittim. Manikür pedikür yaptırmadım hayatım boyunca. Gerek duymuyorum memnunum halimden.
Tırnak etlerimi ittikten sonra suyunu sıkmış olduğum yarım limonu aldım. Parmaklarımı içine soktum. Sağa sola çevirerek tırnaklarımın limon suyuyla temas etmesini sağladım. İki elim için de bunu 5'er dakika boyunca yaptım. Ardından büzüşen parmaklarımın düzelmesini bekleyip. Ellerimi soğuk suyla yıkadım.
4) Zeytin yağlı krem : Temizlediğim tırnaklarımın üzerine Arko'nun zeytin yağlı kremini sürüp iyice yedirdim.
5) Kuru ve çatlak el bakım kremi : Seranem'in severek kullandığım el bakım kremini gece yatmadan önce tırnaklarıma ve ellerime güzelce yedirdim.
Bu işlemleri çok üşengeç biri olduğum için ayda bir ya da iki kere yapabiliyorum. Daha fazla da yapılmaması görüşündeyim. Çünkü limon asitliği sebebiyle aşınmaya sebep olur. Beyazlatalım derken tırnaklarımızdan olmayalım. Ben sonucundan memnunum. Sizler de denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Hoşça kalın :)

15 yorum:

  1. Sürekli oje sürmek durumunda olduğum için ciddi sorunum sararma. İlk fırsatta deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sizde de işe yarar :) instagram hesabımda benim tırnaklarımdaki sonucunu pylaştım. Buyrun
      http://instagram.com/pehlivan_sinem/

      Sil
  2. Böyle bir sorunum olmadı fazla oje kullanmadığım için ama öneriler aklımın bir köşesinde dursun. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hiç olmaz öyle bir sorun :) Teşekkürler

      Sil
  3. Çok yararlı bir yazı olmuş malum hepimizin ortak sorunlarından biri, eline sağlık... İnstagramdan takipleşiyoruz ama burdan da takipteyim, bana da bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. Karbonat limon da iyi geliyor kullanılmamış bir diş fırçasıyla fırçalayınca sonuç süper :D Bu arada Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yazımda da belirttiğim gibi karbonat dehşet beyazlatıyor ama çok da yıpratiyor :) Blogunuz taşinmiş evet instagramda gördüm hayırlı olsun :)

      Sil
  5. Teşekkürler hoş geldiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Kabartma tozunu ilk kez duydum yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Paylaşım için tskler .Blog keşfinden takipteyim.Banada beklerim.....pitat1980.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Her manikür suyumda limon ve zeytinyağı vardır ama sararmasını yazık ki engelleyemedim 25 yıldır. Bunun son 8-10 yılı ojesiz dışarı çıkamaz hale geldim o derece çirkin bir renk oldu tırnaklarım. Bu kürü de deneyeyim ilk boşlukta. Çok teşekkür ederim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli oje sürmekten dolayı bu hallere getiriyoruz sanırım. Görüntüsünü beğenmediğimiz için de ojesiz çıkmıyoruz daha da beter oluyor. Karbonat beyazlatmada gerçekten etkili. Okuduğun için ben teşekkür ederim denedikten sonra yorumlarını bekliyorum <3

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈