Sinem Pehlivan: Cilt Bakım Rutinim #1 Makyaj Temizleme Aşaması

18.12.14

Cilt Bakım Rutinim #1 Makyaj Temizleme Aşaması

Benim çok merakla okuduğum bir rutin yazısıyla karşınızdayım. Eskiden deli gibi yağlanan cildim son 7 aydır kuruluktan mahvolmuş durumda. Kışa girdiğimizden beri iyice kendini şaşırdı. Bu yüzden daha dikkatli bir şekilde cilt temizliğimi yapıyorum ve ona göre nemlendiriyorum. Kullandığım ürünleri toplu halde görelim.


Sol baştan başlıyorum.
1) Bioderma Sensibio H2O : 250 ml olanı. Göz ve yüz makyajımı tek başına temizleyebiliyor. Ama biraz zorluyor. Bu yüzden ben önce göz makyaj temizleyicisiyle temizleyip arta kalanları bu bioderma ile siliyorum. Memnunum indirime girdiğinde mutlaka alınacak.
2) My beauty pamukları: Kipadan 1 TL'ye aldım. Çok inceler. Göz makyaj temizleme de yetersiz geliyorlar. Ojelerimi çıkarmada ve yüzümü toniklemede kullanıyorum.
3)Arko Nem Kremi: Tüm vücutta, elde ve yüzde kullanılabilen bir krem. Çoğu yerde yüzde kıllanma yapar diye okudum ve korkmuştum. Ancak cildim çok kuruduğunda kullanmak zorunda kaldım. Sonuç: 0 kıllanma! 1 aylık bakım sonucunda bebeksi bir yüz. Ama dikkat edilmesi gereken şey lütfen fazla sürmeyin. 2-3 nohut tanesi kadar krem tüm yüzünüze ve boynunuza yeter. Fazlası sivilce çıkarabilir.
4) Bioderma ABCderm Misel Solüsyon : Sensibiodan pek farkı yok. Harika bir indirimde almıştım. Kocaman 1 litrelik. Göz makyajımı temizlemiyor. Çok hafif bile olsa! ama yüzünüzü yıkamaya üşenenler varsa ciltte ne varsa söküyor. Ben tonikleme amaçlı kullanıyorum ve memnunum.
5) Farmasi Tea Tree Yüz Kremi: Şuan blog satışımda da olan Tık Tık bu yüz kreminden gerçekten memnunum. Benim sivilcelerim maalesef bazı dönemlerde azıyor. İltihaplı değil komedon gibi oluyorlar. Ve uzun süre geçmiyorlar. Bu kremin sivilce geçirmeye etkisi var mı bilmiyorum ama yeni sivilce çıkmasını kesinlikle engelliyor! Bu elimdeki bitene kadar almayacağım zaten buna da yeni başladım. Herkese öneririm.
6)Medisafe Pamukları: Şoktan 1.40a almıştım. Kalın yapılılar. Oje çıkarırken çabuk dağılıyorlar. Dikişli değiller. Makyaj temizlemede iyi gibiler. Ama bu bittikten sonra apaks ve benriye geçeceğim. Stoklarım baya fazla. 6 ay pamuk almak yok!
7) Avon Göz makyaj Temizleme Sütü: Yok böyle bir ürün. Bu bir harika dostum!! Benim gözlerim hassas ve alerjiktir. Çoğu makyaj malzemesi bana alerji yapar en ünlü markalar bile. Bu yüzden büyük konuşmayım ama bana alerji yapmayan göz ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz diyeceğim. Her makyaj temizleyicisinde şişen, kızaran gözlerim bir tek bu ürüne tepki göstermedi. n11.comdan ikili fiyatı ücretsiz kargo ile 12.50 TL
8)Loreal Paris Yüz temizleme Jeli: Öl sen ya öl! Yok böyle iğrenç bir şey. Nefret ediyorum. Sözde kuru ve hassas ciltler için. Yok öyle bir dünya. Yapısı iğren., yüzden arınmıyor, cildimi germekten bir hal etti. Bir de ben karmayken kullanamaya başlamadım. Kuru ciltliler kaçın bu üründen. Son bir iki kez daha deneyeceğim ama fırçalarımı yıkamak için kullanacağım. Bir daha asla alınmayacak. Onun yerine yeni bir ürün denemekteyim şuan ilerleyen günlerde onu da paylaşacağım. Zaten Loreal hayvan deneyleri yapıyor. Muadilini bulduğum ürünü almayacağım.

Bunları hangi sırayla ve nasıl kullandığımı merak ediyorsanız aşağıya yorum olarak bırakın ve yeni bir yazı hazırlayayım.
Hoşça Kalın :)

26 yorum:

  1. Merhaba sizi takipteyim. Sevgiler...
    pastakasrı

    YanıtlaSil
  2. Loreal'ın yüz temizleme jelinden çoğu kişi memnun değil, ben de bu sebeplerden almaya korkuyorum.

    Takibinizdeyim, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çok kurutuyor. Hoş geldiniz :)

      Sil
  3. İade-i ziyarete geldim:))) Takipteyim♥

    YanıtlaSil
  4. Merhaba iadeyi ziyarete geldim sizi takipdeyim.Sevgiler.
    hobium.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. reklamınıza tık tık :) Ben de sizi takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  6. Takipteyim :) Bol bloglar :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Blogumda dolu dolu kitap çekilişi var, katılımlarınızı beklerim
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com.tr/2014/12/dolu-dolu-cekilis.html

    YanıtlaSil
  8. Iade-i ziyarete geldi,üye oldum :) Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  9. merhaba iade-i ziyarete geldim bir baktım ki izliyormuşum zaten :) :*

    YanıtlaSil
  10. Ben de biodermayı seviyordum şu sıralar Garnier'e geçtim:)
    Takipteyim,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garnier'i merak ediyorum ama hayvan testleri yaptiği için almama kararı aldım . Hoş geldiniz :)

      Sil
  11. Ben de yillardir bioderma kullaniyorum ama aklimdan da loréalin son cikardigi makyaj temizleme urunu de aklimdan gecmiyor degil,
    Takipteyim sevgili blogger, bana da beklerim
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bioderma keşke o kadar pahalı olmasa da hep onu alsak :( teşekkürler hoş geldiniz. ben de hemen blogunuza geliyorum sevgiler :)

      Sil
  12. Bioderma zaten benim vazgeçilmezim <3 Garnier ve Lorealin makyaj suları da Bioderma'ya muadil gösterilebilir. Tabi Bioderma'nın içeriği biraz daha temiz.

    Bende bloguma beklerim

    http://guzellikeditoru.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bioderma başka <3 hoş geldiniz ben de geliyorum hemen

      Sil

Kopyala-Yapıştır yaparak İfade bırakabilirsiniz!
😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎😍😘😗😙😚🙂🤗😇🤓🤔😐😑😶🙄😏😫😪😯🤐😮😥😣😴😌😛😜😝😒😓😔😕🙃🤑😲😷😤😟😞😖🙁🤕🤒😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠😈